Mat i stora lass

Många har sagt till mig att jag ska passa på att laga en massa mat och frysa in nu innan bebisen kommer, uppenbarligen är man inte så sugen på att handla och laga mat den första tiden. Så idag börjar stora matlagarveckan. I morse hade vi stor inventering av kylen, skåpen och frysen för att se vad som fanns och jag satte mig ner och skrev upp lämpliga maträtter att frysa in, det blev en hel del. Idag är det piroger som står på listan. De ska ha tre olika sorters fyllning; krydig köttfärs, spenat & feta och skinka/zuccini/ost. Jag ska även göra två "baser" som jag hittade i Ica tidningen (bara en sån sak...) en tomatbas och en grytbas, de kan man sen använad och göra massa spännande rätter av. Är dock lite rädd för att jag är mer entusiastisk nu i planeringsstadiet än när jag verkligen ska sätta igång med allt. Det visar väl sig. Gustaf är i alla fall i Sickla för att handla in allt som behövs för min matlagningsvecka. Han är en klippa!

Nu har jag börjat planera inför våren, kunde inte hjälpa det, men när solen sken och fåglarna kvittrade i förmidags så rycktes jag med. Vi vill göra fint på altanen, köpa massa fina utemöbler. Helst en sittgrupp och ett matbord med stolar, det finns ju lite yta att använda där ute. Gustaf har lovat att tvätta och behandla trädäcket så att det blir fint och glänsande. Sen kan vi ha mysiga midagar och drinkbjudningar på altanen med bad i sjön som efterrätt. Vår förening planerar även att bygga en bastu nere vid bryggan. Sweet säger jag, bring it on! 
Jag är dock förberedd på att det kan och med största sannolikhet kommer bli vinter innan det blir vår. Men då kan det väl bli vinter på riktigt, med en meter snö och is på hela sjön. Då ska jag och Verre åka skriskor där, medan André och Gustaf dricker öl på Järla Sjökrog och har hand om kidsen. Kanske kan vi äta någon av min utsökta rätter efter det... Yumm... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback