illa kan ni tro, riktigt illa

Den kommer krypande som en lömsk orm, slingrar sig in genom fönstret, ner längs väggen och har snart fyllt hela rummet. Jag känner hur halsen snörps åt och jag får svårt att andas. Som tjära fyller den upp mina lungor och får mig ätt klökas, det blir svårt att andas. Den sticker i näsan och illamåendet fyller mig som en tjock deg. Den fortsätter välla in och snart är det outhärdligt att vistas i rummet. Måste söka skydd från den. Hade den haft en färg vore den orange. Orange är den matos som fyller mitt kontorsrum. Tung och tjock doft av stekt mat kryper längs halsen på mig och jag vill kräkas av doften. Men vad har man för val!? Antingen kvävs jag långsamt av matos eller så steks jag själv, som en liten sill av den grymma värmen som uppstår när fönstrena är stängda.
I morgon bitti kommer grabbarna komma till jobbet, glada i hågen som vanligt, lite svettiga på ryggen efter den långa promenaden från stationen. När de kliver in på studio kommer de känna att något är fel, MYCKET fel...
Deras produktionsledare har kvävts av den tjocka orangefärgade matosen...


86758-2




Å vinden vänder i öster...

Nu har jag stirrat på flaggorna utanför fönstret i tre dagar och hoppats att få se dem vakna till och fladdra i vinden. Men icke, de bara hänger där som blöta trasor längs den smutsvita flaggstången. Men så idag hände det något. När jag öppnade fönstret blåste mina papper ner från skrivbordet. Det kittlade i nackhåren när vinden drog genom rummet. Och minsann, flaggorna hänger inte längre rakt ner och ser ledsna ut, de dansar av glädje. Vindmätaren hos VVK visar på 6 m/s nu och det ser ut som att det kommer öka och hålla sig runt 7-8 senare i em. Åååhh vad jag längtar ut härifrån nu. Vill bara vara i Björkäng färdigriggad och klar för launch. 5 timmar kvar nu bara, sen en hel helg med kiting förhoppningsvis. Bara vinden håller i sig. Alla behöver ändå pausa från sol och bad ett par dagar, nu är det vår tur bitte.
Kalina, min nya surf pal är lika sugen som jag. En gång i timmen får hon en uppdaterad väderprognos där hon sitter bland allt gottis. Kanske får man sig en liten bit efter vi surfat i dag.
Det var ostlig vind tidigare idag, frånlandsvind. Det gillar vi inte. Men nu har det vänt och blåser sydostlig, nästan rakt sydlig och det är toppen! Det gör inget om den fortsätter att vrida lite till...
KOM VIND KOM!! Och stanna hos oss surf tokiga babes så att vi kan få lära oss att vara kvar på brädan...

"I'm learning to fly... but I aint got wings*

Drakar och änglar

Igår var första dagen på jobb efter semestern. Jag känner mig alltid lite förvirrad när jag varit borta ett tag, även om det nu bara var en vecka. Jag hatar att inte ha koll på allt. Idag är det bättre, har insett att det faktiskt inte hänt så mycket och att det kommer bli en lugn vecka. Är inte så förtjust i de lugna veckorna, blir lite kliig i fingrarna och vill att det ska hända något.  Denna vecka har jag dock en hel del dokumentation jag kan sysselsätta mig med.

Det gör lite ont i magen när jag tittar ut genbom fönstret och ser flaggorna leka i vinden, jag hade kunnat vara i vattnet nu. Brädan på fötterna och kiten ovanför mitt huvud. Tänk att man kan bli så fast i något man sysslat med så kort tid. Jag älskar det. Hittade en bra spot i Jonstorp nere i Skåne. Inte en kotte på stranden som jag kunde störa eller åka in i. Fast så klart fans det ett gäng tjuriga nissar längre upp som tittade snett på oss när vi riggade och mumlade och pekade. Nu till helgen ska Gustaf gå en nybörjarkurs och sen kan vi ge oss ut tillsammans och träna på att bli feta kajtare :)

En Duva landade på ängen utanför farmors hus dagen efter hon gick bort. Den satt där varje dag och tittade upp mot huset. När man närmade sig den satt den lugnt kvar och bara tittade upp på en. I fredags efter begravningen satt vi alla på farmors gård och fikade när den lilla duvan kom spatserandes upp längs trädgårdsgången. Den höll sig hela tiden i närheten av oss. Dagen efter på festen var den även då i krokarna. Den kom trippandes och tittade till oss. När vi alla var på tipsrundan ute på ängen gick den in på gården och satte sig och tittade in genom köksdörren. Pling såg den från köket där hon stod med maten. Duvan tittade sig vant omkring och satte sig sedan under det stora bordet mitt på gården. Det kändes bra att ha den där. Som ett tecken på att farmor var med oss. Att hon var glad att vi alla samlades till sommarfesten i hennes älskade skäret.

Det är de små sakerna i livet som gör det så underbart, glöm inte det!

 

”Live life to the max”


Farmor

Det är så konstigt att människor kan dö. Och ändå är det det enda vi verkligen kan räkna med i livet. Hur kommer det sig att vi har så svårt för att hantera döden? Så svårt att acceptera den? Jag vet att jag har det, hur mycket jag än kan säga att döden är naturlig och att jag tror på ett liv efter den. Men det gör ju så ont när de vi älskar går ifrån oss, så ont.

Min farmor dog idag. Vi stod varandra väldigt nära som släktingar men mil ifrån varandra som personer. Vi har aldrig haft en kärleksfull relation som jag har med min älskade mormor, men vi har varit nära, hon var ju min farmor och vi är en liten släkt.

Min farmor dog egentligen förra sommaren. Farmor dog den dagen då vi insåg att hon inte längre var farmor, den dagen då vi insåg att något hade hänt med den kvinna som vi alla kände så väl. Den dagen då hon glömde maten i ugnen, blandade ihop saker och inte kände igen oss alla. Farmors intensiva blick var som bortblåst, hennes stolta raka hållning var nu en vanlig tants hållning. Farmor som alltid varit så bestämd, så stolt. En riktig fru i päls och diamanter som kände alla och var respekterad av alla. Farmor som visste vad hon ville och såg till att det blev så. Den farmorn fanns inte längre. Den farmorn som fanns nu var lugn och sävlig, glömde bort saker och svamlade, sjöng vid fel tillfällen och var tyst när man pratade med henne. Men denna farmorn tog min hand i sin. Denna farmorn frågade efter mig. Denna farmorn sken upp och blev glad när jag kom på besök. Denna farmorn visade mig alla de känslor jag i hela mitt liv önskat så innerligt att få ta del av.

Jag saknar min farmor, den farmor jag aldrig fick lära känna. Den farmorn som någonstans innerst inne fanns.
Hoppas du har funnit det du så gärna velat leta efter men aldrig fått.
Hoppas du har det bra nu farmor!


Gör inte livet så svårt för dig!

Längta inte till sommaren då alla sorger ska dö
Längta inte efter vinter och skimrande snö

Hoppas inte på i morgon eller ångra igår
Hoppas inte på att saker och ting ska lösa sig då

Vänta inte på personen du tror att du minns
Vänta inte på chansen som verkligen inte finns

Sakna inte kärleken eller den du håller kär
Sakna inte dagarna som räknade är

Tro inte att livet blir bättre i morgon, att du får en ny chans sen.
Tro inte att livet är något som väntar på en

Livet pågår just nu runt omkring dig, det är nu det händer
Livet består av en massa "idag" och det är du som bestämmer

Så ta tag i din dag, gör den till ditt liv
Så ta tag i din dag, den ÄR ditt liv.

Ouupst!

Idag (ons) var jag uppe tidigt, 04.30 ringde klockan. Inte ens fåglarna hade vaknat så tystnaden låg som en tunn dimma. Luften var kylig så det var lite kallt när jag smet in från balkongen. Tio över 5 gick jag ut på balkongen för att säga hejdå till Gustaf som låg och sov, han vaknade kanppt när jag pussade honom på pannan, bara mummlade något och vände sig om. Jag smög in och tog mina saker och begav mig till tåget som skulle ta mig till stockholm. Här sitter jag nu med seeeg intenet anslutning och skickar lite mejl, så ringer det... Det är Gustaf... varför låter han så arg.. va!? vadå? vad snackar han om...!? Vadå låste ute!?
Det visade sig att jag i all hast, eller helt enkelt utan hjärna, hade råkat stänga igen balkongdörren när jag gick in. Så Gustaf vaknade, gick upp, skulle gå in men nej! Den var låst... Oupst... tänkte inte på det. Vad gör man när man är utelåst på ballisen? Tur att vi bor på första våningen så att han kunde klättra ner och kissa i en buske :) Tur också att han gick runt huset precis när han gjorde och kunde haffa vår granna som var på väg hemifrån. Och så var det även tur att jag glömt låsa dörren in till vår lägenhet... nästan så man undrar om jag gjorde det hela med flit... ;)
Nu är jag framme i Sthlm om 10 minuter, för att om 6 timmar åka tebax igen... VI hörs!

Drömmar om sommaren

Kan inte sova när det är så varmt, jag blir som ett febrigt barn. Svetten pärlar sig i pannan och lakanet klistrar sig mot min fuktiga kropp. I drömmarna jagas jag av monster och illaluktande män. Springer men kommer ingenvart. Då vaknar jag med ett ryck och dundrande huvudvärk, mina armar känns tunga som bly och håret är fuktigt i nacken. Nej tack för svettiga mardrömmar om sommaren.

Till och från i fem år har jag dock haft alternativ till min varma säng i mina olika varma lägenheter. Jag sover på balkongen. Det är helt gudomligt skönt att lägga sig i svala sängkläder, känna den friska, kyliga sommarluften i ansiktet under natten, jag vaknar utvilad till fågelsång och den tidiga solen värmer mitt ansikte.

I London kunde jag inte bo på balkongen. För det första fanns det strykar-katter som hade loppor som jag inte ville ha, för det andra bodde jag med ett gäng pundare som säkert inte hade sett att jag legat på balkongen och således trampat på mig. För det tredje är det inte frisk sommarluft och fågelkvitter i den stan. Men nu äntligen kan jag flytta ut igen. I lördags var första natten för denna sommar. Efter att ha grillat nere vi fästningen gick vi hem och monterade upp den presenning Lill-Kalle inhandlade till Cowboyfesten. Med detta gröna tag över oss och stora bädden under oss kröp vi ner och sov som små kultingar hela natten, så underbart. När jag slog upp ögonen i morse såg jag en klarblå himmel och en fågel som gled förbi. Ingen stress ska bo i denna kropp under denna sommar. Jag kommer inte att flytta in igen förrän det är höst och små gula löv singlar ner i mitt ansikte på natten, om ens då. Kanske borde jag bygga någon slags vinterbonad också, bli nomad och flytta dit betesmarkerna är gröna. Det vore något det. Aldrig mer vill jag bo i en bostad utan balkong eller terrass där jag kan bygga min sommarkoja och få min skönhetssömn.

"Sweet dreams are made of this"