I väntans tider

Nu har jag haft täta, kraftiga sammandragningar två nätter i rad, vi har klockat dem och de kom med 2 minuters mellanrum när de var som tätast, sen slutar de när jag somnar igen. Suck. Ikväll har jag inte haft alls många, en del, med ca 7 minuters mellanrum men inget att haka upp sig på. Det känns iofs lite lättare att vänta när jag känner att det faktiskt händer saker.

I natt kommer det en storm sägs det, jag undrar om det kommer snö då. Nu vill jag hellre ha vår än vinter, vintern har haft sin tid och sabbade det, nu är det för sent för en andra chans.

Vi såg nyss Tim Burtons nya film "Sweeney Todd". Brukar gilla hans filmer men var inte så förtjust i denna. Storyn var det inte något fel på men den är uppbyggd som en musikal, vilket i sig är en bra idé, men jag tycker inte att låttexterna var särskillt intressanta, hade kunnat göras mycket bättre. Synd.

Ja, ja.. annars inget nytt i Järla Sjö...

I natt började det!!!

Jo faktiskt, det började redan igår kväll att jag kände starkare sammandragningar. De började liksom längst upp och fortsatte genom hela magen. Efter ett tag började jag kika på hur långt det var mellan dem. Var 20e minut kom de under hela Gynnings program. Hrmmmm tänkte jag.. kan detta vara ngt? Sen blev de tätare, 10 minuter mellan dem och jag blev lite nervös, Gustaf undrade vad som hände och hur det kändes och om vi skulle sätta igång TENS apparaten (smärtlindrande elektroder som fästs på kroppen) Men det gjorde inte alls ont på ngt sätt så vi avvaktade. Sen blev de tätare och tätare ju senare det blev och jag insåg att "I natt händer det" (tänk aldrig så)
Mamma sov här i natt, ute i vardagsrummet och vid tretiden väckte jag henne och gustaf och bad oss byta rum, så att jag kunde sitta i soffan och titta på TV och gustaf sova, så fick mamma vår säng. Jag kunde inte sova längre och ville ha tankarna på annat. Nu kändes värkarna definitivt mer och kom var tredje minut. TENS kopplades på och Gustaf bäddade ner oss i soffan. Jag tittade på TV ett tag och somnade sen. Vaknade ett par gånger och kände att något fortfarande hände. Men när jag vaknade klockan 06 så hade de slutat. Typiskt va, jag trodde verkligen att det var dags och kände mig så redo och taggad, Gustaf var inte ens lite nervös (vad som syntes i alla fall) och så bara slutar dem.

Nu har jag sovit lite mer och ätit, ska gå ut en runda och promenixa, få lite luft och tänka på annat. Jag känner att det fortfarande händer saker i magis så än kan den kanske komma på planerad dag.


Var tvungen att ta en bild igår ifall det skkulle vara sista tillfället. Magis ser påklistrad och alien-aktig ut, lite vulgär nästan... :)

image11


Bakom magen finns en trevlig tjej

Idag har jag varit ute i trapphuset flertalet gånger och gått upp till översta våningen. Inte för att jag känner dem där uppe och inte för att titta på utsikten. Nej utanför att jag har läst att det kan sätta fart på sammandragningarna. Iklädd min långa morgonrock som är ljusblå med vita prickar i fleece och med Pys i släptåg knallade jag uppför. Fick hålla upp nederkanten på morgonrocken för att inte snubbla och kände mig som en "förr i tiden" kvinna som var tvungen att hålla i alla kjolarna. Såg dessvärre inte ut som en utan snarare som något som rymt från ett dårhus och flämtandes försökte gömma sig högs upp i ett hus. Tur att ingen såg mig.

Jag kom att tänka på en sak. I mitten på graviiteten var det mycket snack om att inte göra det ena och inte det andra för att det kunde sätta igång sammandragningarna. Man fick inte bära tungt, inte lyfta saker ovanför huvudet, inte böja sig framåt för mycket osv. Betyder det att om jag gör detta nu så kan det sätta igång sammandragningarna? Eller slutade det gälla någon gång i vecka 34?

Hur mycket chokladpudding får man äta på en dag? Jag har satt i mig två stora skålar med vispgräde till. Måtte Gustaf komma hem snart så vi äter middag innan jag slukar resten.

När tror ni bebben kommer? Kom igen och tippa, alla har ju en åsikt om allt, tell me! Den som vinner eller kommer närmast får ett pris, lovar att jag ska fundera ut något riktigt kul.

Sessan och soffan del ???

Månadg, onsdag och torsdag i denna veckan har vi sagt att bebben får komma, för dessa dagarna jobbar vår barnmorska me förlossningen, så i natt kan värkarna få sätta igång. Inte för att jag just nu känner minsta antydan till en värk men det kan ju gå fort säger de. Li trodde att det kunde hända i natt, hon känner på sig att bebbarna kommer tajma med varandra och sätta igång sammtidigt. Hade varit schysst! Eller stavas det "juste"? Måste undersökas...
Enligt Tyda stavas det juste, men jag tycker et är en retlig stavning, kör på min egen.

Det blev inget Sagan om ringen maraton. Första filmen på 3.10 räckte ganska väl, vi kör väl nästa i morgon om vi  inte är på BB då, vilket jag hoppas att vi är. Äsch, ju mer jag hoppas desto längre tid kommer det väl ta. Ska kanske köra lite yoga rörelser, det kanske sätter fart på det hela, kan ju änå inte sova eftersom jag "vilat bort min förkylning" hela dagen.
Oj nu nös jag, det kändes som att jag fick en sammanrdagning då, måste prova igen... Ja minsann, det stramar åt när jag nyser. Så fram med peppar och grässtrån att kittla i näsan med, så kommer ungen snart.


Dålig tajming

Hela helgen har jag legat nerbäddad i sängen och haft ont i halsen, på nätterna är det värst. Varför är det alltid så? Känns som att hela halsen svullnar upp och jag får svårt att andas, det var inte direkt lätt att andas INNAN jag fick ont. Palla! I natt sov jag två timmar... suck. Om värkarna sätter igång efter en sådan natt kommer jag inte orka. Kan man sova sig igenom värkarna och vakna när bebben tittar ut? :)

Nu har jag ätit Gustafs kycklingsoppa och nytt vitt bröd, det är bra ont i halsen mat. Magis verkar också gilla för den sparkar som bara den, Kom ut så ska du få mer lilla vän... Nu ska jag maraton titta på sagan om ringen. 11 timmar film, mohaaahaawww...

3 dagar kvar.

Fredag

Nope, ingen bebis idag heller, ledsen om jag skrämde er... 


G'natt 


Nu känns det annorlunda

Kan det vara på G? i natt har jag haft lite ont i magen, molande ömmhet och så har magen varit spänd. Jag har hört att dessa "innan-mens-symptom" är ett av de första tecknena på att något är i görningen, spännande va!? Fast jag har å andra sidan hört om kvinnor som haft värkar i flera dagar utan att något hänt... Men i det här läget väljer jag att tro att det är ett sign, vill ju så gärna. Känner fortfarande av den molande ömheten, tänk om den skulle övergå i värkar, Oh my... jag kommer nog bli lite paff och nervös när det väl händer.

Igår gjorde vi de sista inköpen så nu finns ALLT på plats och väntar på bebis. Vi köpte en babybjörn bärsele, i brunt såklart, eftersom Gustaf är addicted to brunt och orange. Och så köpte vi ett babyskydd (bilbarnstol till minismå) kan ni gissa i vilka färger? BRUN manchester med beiga detaljer... :) Även bebisens kläder som ligger i skåpet är övervägande bruna, eller brun å vita. För några månader sen frågade mormor vilken färg hon skulle sticka mössa i, jag sa att det inte spelade så stor roll, bara inte pastellfärger. Och så sa jag: Brun mössa kanske!? Neeeiiiij sa mormor, inte kan ni klä den i brunt, då blir det ju en bajsbebis... Det tyckte jag var grymt kul. Bästa mormorn i världen :D
Tre av våra bruna inköp:

  

I eftermidag kommer Philla hit och äter kvällsmat, ska bli så himla mysigt. Är ju inte så mobil längre så det är härligt när någon kommer och underhåller mig på plats. På Söndag kommer Mille hit, hoppas det är fint väder då så att vi kan promenixa lite.

Återkommer om molandet övergår i värkar.

Onsdag - 7 to go

Jag blev så illa berörd när jag läste att Heath Ledger dött. Han verkade vara en så reko, "vanlig" kille. Så fruktansvärt för hans dotter och exfru, och för hela hans familj. Det verkar så onödigt. 

Ännu en natt med full sömn... så underbart att vakna klockan nio och vara pigg. Gustaf har bränt alla sagan om ringen filmerna till mig så att jag kan titta på dem om jag inte kan sova, hade lite sett fram emot et i natt, men så klart sover jag hellre. Det kommer nog fler sömnlösa nätter. Magis är också pigg idag. Full bulle rulle är det och det känns bra nu när jag vet att magis mår fin fint.

Om en timme ungefär kommer Verre och Sandro för att hämta upp mig, vi ska gå till Sickla och äta lunch, dricka en smoothie och snacka lite med Maria, hoppas hon jobbar idag.


Allt e lugnt

Efter ett par timmar på Sös konstaterades att jag har en väldigt livlig (fast doktorn sa vild) bebis i magen. Hjärtljuden var snabba, lite över medel, men det var helt i sin ordning. När bebis inte vildar sig så upplever jag det som "för lugnt". De kollade fostervattnets mängd på ultraljudet och moderkakan etc. Allt var som det skulle. Så nu är jag lugn och fin igen. Det känns i alla fall bra att vi åkte in och fick det checkat.

8 dagar kvar...

Orolig

I natt har jag sovit så mycket bättre, knappt vaknat någonting. Men det har gjort mig orolig, magis rör sig inte alls lika mycket längre. Känner bara små puffar väldigt sällan. Så jag ringde BB och frågade om jag fick komma idag istället för fredag på koll. Det är ju säkert ingen fara men det känns inte bra att gå å oroa sig. Jag fick tid idag 15.30, det känns skönt. Gustaf följer med också, tack hjärtat!

I morse klockan 06 var jag tvungen att kasta mig ut i morgonmörkret i nattlinne och jacka för att rädda Pys. Jag vaknade av värsta catfight ljuden och gick ut i köket, då såg jag två katter som bråkade och sprang iväg väsande bortåt, en av dem var Pys, den som blev jagad så klart... Hittade henne högljutt jamandes uppe i en brandtrappa, den andra katten satt nedanför och väste och hade andra skumma ljud för sig. Jag jagade bort den dumma katten och fick locka ett tag för att Pysen skulle våga sig ner, men sen kom hon. Senare låg den andra katten utanför altanörren hos oss, fattar inte vad den vill. Den verkar tro att den bor här.

Hungrig. Mannagrynsgröt eller fil?

Varför är man så klumpig när man är trött?

Jag lyckades somna vid halv fyra i natt och fick sova en timme, sen somnade jag fem igen och gick upp med Gustaf halv sju. Gjorde frukost och läste tidningen och somnade sen i soffan vid 9 tiden. Efter ett par timmars stulen sömn sitter jag här igen, dock inte ett dugg piggare... zzzz

Magis har lugnat ner sig lite i alla fall, men det vågar jag knappt skriva. Nu ska jag äta en Nutellasmörgås till och lägga mig i soffan. FIlm någon!?

Ooohhh... såklart vill ni se bild på pirogerna :D De blev Yumm!


Sleepless - 9 to go

9 dagar kvar och jag kan verkligen inte sova, det går inte ens att ligga ner för tusan. Magis är vildare än någonsin, sparkar och slår med allt. Det är till å med jobbigt att sitta här vid köksbordet, det brukar det inte vara. Suck! 
9 dagar kvar och jag börjar tro att det är en bläckfisk där inne, för hur kan en liten liten bebis lyckas sparka på så många ställen samtidigt? Kommer ni fortfarande vara mina vänner när jag kommer med en bläckfisk i vagnen?
9 dagar kvar och jag kan närmast beskriva känslan som en roterande boll i mitt inre, där armar fälls ut från den åt alla håll i olika längder samtidigt som den studsar och rör sig från sida till sida...
9 dagar kvar och jag börjar längta efter värkarna. Kom igen.. en liten bara, så att jag vet att det snart händer.

Klockan är strax efter ett och det känns som att det är ett par timmar tills jag kan somna, lika bra att bänka sig i soffan och lyssna på ett par kapitel av Arn. Kanske har Tomas Bolmes röst en lugnande effekt på magis...

Mat i stora lass

Många har sagt till mig att jag ska passa på att laga en massa mat och frysa in nu innan bebisen kommer, uppenbarligen är man inte så sugen på att handla och laga mat den första tiden. Så idag börjar stora matlagarveckan. I morse hade vi stor inventering av kylen, skåpen och frysen för att se vad som fanns och jag satte mig ner och skrev upp lämpliga maträtter att frysa in, det blev en hel del. Idag är det piroger som står på listan. De ska ha tre olika sorters fyllning; krydig köttfärs, spenat & feta och skinka/zuccini/ost. Jag ska även göra två "baser" som jag hittade i Ica tidningen (bara en sån sak...) en tomatbas och en grytbas, de kan man sen använad och göra massa spännande rätter av. Är dock lite rädd för att jag är mer entusiastisk nu i planeringsstadiet än när jag verkligen ska sätta igång med allt. Det visar väl sig. Gustaf är i alla fall i Sickla för att handla in allt som behövs för min matlagningsvecka. Han är en klippa!

Nu har jag börjat planera inför våren, kunde inte hjälpa det, men när solen sken och fåglarna kvittrade i förmidags så rycktes jag med. Vi vill göra fint på altanen, köpa massa fina utemöbler. Helst en sittgrupp och ett matbord med stolar, det finns ju lite yta att använda där ute. Gustaf har lovat att tvätta och behandla trädäcket så att det blir fint och glänsande. Sen kan vi ha mysiga midagar och drinkbjudningar på altanen med bad i sjön som efterrätt. Vår förening planerar även att bygga en bastu nere vid bryggan. Sweet säger jag, bring it on! 
Jag är dock förberedd på att det kan och med största sannolikhet kommer bli vinter innan det blir vår. Men då kan det väl bli vinter på riktigt, med en meter snö och is på hela sjön. Då ska jag och Verre åka skriskor där, medan André och Gustaf dricker öl på Järla Sjökrog och har hand om kidsen. Kanske kan vi äta någon av min utsökta rätter efter det... Yumm... 

SL och tidningarna

Varje dag när jag passerar slussen på väg till jobbet möts jag av tre tidningsutdelare som mer eller minre trycker en tidning i famnen på mig. Då har jag redan passerat minst 2 boxar där jag själv kan plocka mig en tidning, samt alla de tidningar som ligger på tåget.
De tre stora gratistidningarna Metro, .SE och Stockholm City har alla SLs tillåtelse att finnas på pendeltågsstationer och tunnelbanan, inte vem som helst får dela ut saker på SLs plattformar. Många förbipasserande tar minst en tidning på vägen, mer eller mindre passivt. Denna tidning läses ofta endast en gång och sen dumpas den i en papperskorg. Skyltarna nere i tunnelbanan uppmanar oss att tänka på vår egen säkerhet och trivsel och därför ta med vår tidning när vi lämnar tunnelbanan.
I början var jag lydig. Jag tar min lästa Metro under armen och börjar vandra ner längs plattformen på Rådmansgatan, snart upptäcker jag att varenda papperskorg längs plattformen är knökad med tidningar. När jag kommit ut från spärrarna finns där en tom Metro box där folk snyggt har lagt sina lästa tidningar för att någon annan ska kunna läsa den. Men hur har SL tänkt egentligen? De låter tre olika företag pracka på oss tidningar under vår resa. Vi får inte lämna tidningen på tåget så att någon annan kan läsa den utan vi uppmanas att tänka på allas trevnad och säkerhet och slänga tidningen. MEN VAR SL? Ska vi verkligen fylla de få små papperskorgar som finns på plattformarna med tidningar som är lästa en gång? Är det inte då bättre att låta den ligga kvar på tåget så att flera personer mellan Slussen och Hagsätra kan läsa den? Uppenbarligen ser SL detta som en säkerhetsrisk... Men då anser jag att SL borde ta SITT ansvar och se till så att det finns ordentligt med pappersåtervinningscontainrar på stationerna så att vi kan slänga vår tidning med lite bättre samvete, i hopp om att den i morgon blir till en ny tidning som kan läses en gång och sen kastas. Eller kanske det bästa alternativet, skippa utdelningen av gratistidningar och låt folk ta ansvar för sitt eget nyhetsintag, kanske kunde det leda till bättre tidnignar med intressantare artiklar istället för fåniga små notiser som varken ifrågasätter eller utreder.

Pizza Hut historien kommer senare i em :) Nu ska jag ta igen lite förlorad sömn och lyssna på Bowie.

Bild på magis och nya frisyren

image4

Sister är bättre på att ta självporträtt än mig :) Men det får duga

Med Verre i Sickla

Har fortfarande inte fått upp några bilder på magis här och inte skrivit en rad om graviditeten men va' tusan, ni som vill veta vet det mesta redan. Idag är jag 38 veckor gången... av 40, det är ganska galet. Alltså kan bebbe poppa ut anytime. Tidigare var jag rädd att jag skulle sakna att vara gravid, det har ju varit så mysigt men nu är jag inte alls rädd för det, tvärtom det ska bli väldigt skönt att kunna vända sig om i sängen, att knyta skorna och andas normalt. För att inte tala om att kunna ha på sig fina kläder och känna sig fin. Jag kommer gå loss som en tromb i vårshoppingen.

Jag har iofs klippt mig vilket gör att jag känner mig 100 gånger fräshare och piggare än innan, med lite maskara och läppstift så mår jag riktigt bra av att se mig själv i spegeln, härligt!

Idag har jag och Verre varit i Sickla. Vi hälsade på Maria Wirén och hennes Steve som håller på att "montera" upp sin juicebar som ska ha invigning på lördag. Så himla imponerad av att de lyckats bygga upp ett sådant koncept och dra igång ett företag av det hela. Well done!

När vi senare satt ner och fikade råkade vi ut för ett riktigt otrevligt påhopp. Bredvid oss satt ett pensionärspar och fikade, när de skulle gå var de tvungna att gå förbi Verres (Sandros) barnvagn, Verre frågade då om de kom förbi eller om hon skulle flytta vagnen. Då säger gubben: "Inte nog med att vi betalar hög skatt för att ni ska kunna sitta här och fika, man kommer inte förbi er heller..." Jag och Verre blev helt förstummade och kunde inte riktigt fatta vad han sagt, så sjukt otrevligt. Vi hoppades att han hade skojjat men han såg inte sådär jätteroad ut när han sa det.... ja ja stackars honom som är bitter och gnällig.

I morogn ska jag berätta om paret på Pizza Hut, sjukt kul... missa inte :D