BBB - Bad Baddräkts Body

Har bestämt mig för att jag i år ska inta beachen i en baddräkt istället för i en bikini eftersom min ap-mage ("after preggo", inte som i apa. En apas mage är bra mycket finare än min) inte är redo för att möta omvärlden, eller det är kanske snarare omvärlden som inte är redo för att möta ap-magen. Så en baddräkt skulle inhandlas, ett projekt som visade sig svårare än vad jag trott. En sexig Gina Tricot baddräkt med ringar var inte aktuellt, men inte heller en speedo från Inter Sport. Var hittar man mitt-emellan-baddräkterna? Jag scannade H&M, Vila och Stadium, På Stadium hade de två som såg helt okej ut, de var skurna som en bikini i ryggen och var snyggt urringade. MEN när de kom på mig så såg jag att det fanns "urringning" på sidorna där midjan läckert, solbränd skulle kika fram. Detta klarade inte min mage att hantera, den såg istället "hålen" som det perfekta stället att välla ut och visa upp sig på. Där föll liksom hela poängen. Måste se om jag kan hitta en bild så att ni fattar. 

Pilarna visar var urringningen är.
Tillslut hittade jag en på Åhléns som jag tyckte var enkel och snygg, köpte den. Gustaf har godkännt. Men fasen det är ändå så att man ser hur det bullar ur på sidorna. Är det bättre att det får bulla fritt än att det syns att jag försöker dölja det!? Har hittat en till nu, på nätet.

Så ser den ut.
Den jag köpte på Åhlens är samma modell fast i svart och så har den ett silver spänne framtill och så halterneck. Var tvungen att köpa storlek 40... inte så uppiggande. Nu måste denna efter-gravida kropp bort. I nästa vecka ska jag gå på Friskis, kanske finns det med barnpassning. Fast frågan är om de har en amma närvarande...

Nu är det snart dags för mitt första styrelsemöte. Jag har blivit invald i vår bostadsrättsförenings styrelse. Som SEKRETERARE... vojne vojne... Man får i alla fall tårta och kaffe.
Fortsättning följer...


Sandro och Lovis in action

image59

image60

image61

image62

image63

image64

Sötisar

Gggrrriiiiiaaaaaa!!!! och chokladbollar

Lovis har nu lärt sig att hantera sin röst. Eller nej det var fel formulerat, hon har lärt sig att hon HAR en röst och att hon kan ge ifrån sig ljud. Vojne vojne vilka ljud det är sen. Gälla utdragna skik som får glaset i fönsterna att vibrera. Självklart var jag å Gustaf tvugna att busa massvis med henne då och kittla henne så att hon kiknade av "nästanskratt" (hennes skratt är itne helt färdigt än så det är mer som ngt fnissliknande ljud från magen) Sen var vi tvugna att bada henne för att försöka lugna er henne inför matning å läggning. Det var inte helt lätt, hon var ganska uppe i varv, typ som omhon var hög på socker. Men nu ligger hon i sängen med kaninen och sidensjalen och somnat förhoppningsvis snart.

Är ni sugna på choklad? Dum fråga KLART ni e. Här kommer världens bästa chokladbollsrecept á la Sessan.

100g smör
1,5-2 msk kakao
4 msk socker
3 dl havregryn
1 msk vatten
2-3 msk vispgrädde (beroende på hur kladdtålig man är)

Kör allt i matberedare så att det blir en jämn kladdig smet. Det är lite svårt att forma dem till runda bollar eftersom smeten är lite kladdig, men det är skit samma. Smacka ut smeten i kladdiga högar på en tallrik och ös över pärlsocker. In med dem i kylskåpet (höll på att skriva ugnen... DÅ hade det blivit kladdigt) och vänta ca 30 min. Sätt sen i dig HELA fatet och chokladsuget är booorta och du är nöjd å glá. Jag är i alla fall nöjd å glad nu efter just en sån omgång.

image52

All som inte pallar läsa om blöjor å annat slutar läsa här.

Köpte igår Pampers Baby-dry som jag alltid köper. Kom hem, öppnade. Kände en ovanlig doft men tänkte inte så mycket på det. Skulle byta på Lovis och tar en av de nya blöjorna. Något har hänt. Det finns inte längre någon "resår" i midjebandet. HUR sätter man på en blöja på en bebis om det inte finns strech i midjan. I dont get it. Sniffade sen lite närmre blöjan och upptäcker att den är parfymerad. Så nu har jag mejlat Pampers och frågat varför de i hela fridens namn har ändrat blöjorna desutom utan att skriva ngt på paketen, jag känner mig lurad. Vi får se vad de säger. Moster Ma är min förebild vad gäller att kontakta företag när man inte är nöjd med något. Hon får alltid en massa saker som ursäkt och som tack för att hon meddelade dem. Bra!

Bland politiker och fashionistor

Igår var en händelserik dag. Vi åkte in till stan efter att vi varit på BVC och träffat mammagruppen. I stan var det mycket folk, och regn och mycket folk... så HIMLA mycket folk. Och alla var de i vägen och inte särskilt intresserade av att flytta sig för mig när jag kom med vagnen, jag har nog aldrig känt mig så mycket som kusinen från landet som bara är vägen. EN person log emot mig på hela dagen, och flytade sig när det var trångt ovanför rulltrapporna på T-centralen. Det var Ingvar Carlsson, jag blev så paff när jag såg att det var han och det enda jag hann tänka var "Sulan..." tur att jag inte utbrast det.
Sen bar det iväg till H&M där jag krockade med flashiga trådsmala tjejer i 80-tals kläder. Trodde verkligen att efter 80-tals vågen för 5 år sen så skulle det ta ett tag innan vi fick se dessa grälla färger igen, I was wrong. Det är exakt likadana skor nu som det var min första höst i London. Hanna hade ett par gula och ett par oranga som hon älskade och följaktligen använde mycket, lite fööör mycket. De oranga var så nergångna att de inte längre såg ut som skor när de stod i hallen, mer som russin.. eller nått. Sorry hon :)
I vilket fall, jag blev idag mätt på alla trendslavar och flashiga kläder som bara bärs en månad eller två innan de är ute. Ja stackars, stackars Sessan som har blivit gammal och nu väljer "fotvänliga" (hemska ord) skor framför sina fina högklackade som står och samlar damm i garderoben, måtte de få komma ut igen en dag.
Det blev inga nya jeans igår, inte heller någon jacka. Kanske nästa gång...

Idag är en tröttdag, både jag och Lovis är lite hängiga och nyser. Och så detta deppiga väder som inte gör saken bättre. Får se om det blir någon promenad med mammagruppen idag.


Bilder från i fredags...

... när Elli, Dosse, Sofia och Lova var här.

image48
Elli, Dosse och så lilla Lova i sittern

image49
Lova

image50
Lovis lekte i gymmet på altanen

image51
medans Elli oc Sofia, med barn, fixade lunch


Nej tack till Glutamat och annan E-skit

Jag har precis fått upp ögonen för alla tillsatser det finns i maten vi sätter i oss och framförallt alla E-tillsatser. Det har ju tidigare varit mycket snack om sötningsmedel och Aspartam som också är en E-tillsats och hur farligt det är med light produkter etc.. Det är fan inte klokt att allt vi äter och dricker stoppas fullt med sån skit. Det finns flera tusen olika E-tillsatser som ska göra så att maten håller längre, ser trevligare ut, smakar bättre osv. Flera hundra av dessa har dokumenterat skadliga bieffekter som hyperaktivitet hos barn (flera så kallade AZO-färgämnen som finns i godis) depression, och cancer. När vi gick med i EU blev 92 tidigare förbjudna (för att de ansågs för skadliga) E-tillsatser plötsligt lagliga i Sverige. Är det okej?
En av de värsta tillsatserna är Glutamat. Glutamat är en smakförstärkare som finns i chips, såser, soppor, räkröror, pytt i panna, skinka... listan kan göras låååång. Glutamat är en kemsk tillsats som påverkar nerverna i mun och näsa och får oss därigenom att tro att det vi äter smakar bättre än det gör. Igår rensade jag ut kyl, frys och skåp på allt som innehåller Glutamat (E620-626) Vill inte att min lilla älskling ska få i sig kemiska tilsatser genom mjölken. Tack Gustaf för att du är med mig i detta :)
Jag spenderade flera timmar i helgen på att googla och läsa i forum om E-tillsatserna och jag kan inte förstå hur livsmedelsverket eller regeringen eller vem som bestämmer detta, kan tillåta dessa ämnen. Här finns en
lista över skadliga E-tilsatser i PDF-format.

Vill ni läsa mer så finns här lite länkar:
Konsumentsamverkan
Hemlige Kocken
Forum på familjeliv

Nu ska jag ut på fina altanen och plantera lite i krukorna.

Altanen pimpad

Så här fint blev det på altanen med parasollen på plats. Jag har dessutom klippt buskarna runtomkring och ansat rabatterna. Myyycket fint blev det. Och så har jag lärt mig hur man klipper rosor, mormor skulle bli stolt om hon såg hur fint det blivit här. Nu sover skruttan och jag ska äta och slänga mig i soffan.

image46

Titta hon snackar också, med betoning på snackar.

Den senaste veckan har Lovis satt igång att snacka massvis, det är fantastiskt kul att höra henne göra massa lustiga ljud och se hur hon kämpar med att forma munnen och tungan för att skapa olika ljud. Ibland brister hon ut i ett kvittrande som får mig att smälta, och ibland skriker hon till i fasett vilket får fönsterna att skallra. Hon är definitivt mer verbal än fysisk, liknar sin mamma såklart.

I fredags var Li & Dosse och Sofia & Lova här, vi njöt av solen på altanen som nu äntligen kan börja användas som den bör. Hela vintern gick jag med magen i luften och längtade till lattestunderna med andra mammor å bebisar på altanen med solen gassande i ansiktet. Det blir VARMT där ute när solen står på och det inte blåser, mmmm we like. Jag bäddade på altangolvet med täclken så att bebbarna skulle kunna vara med oss och satte upp solskydd. Värsta shyssta sommardagen hade vi.

I kväll har vår förening städdag, det passar oss utmärk eftersom våra buskar behöver trimmas och jag har köpt plantor som ska ner i jorden. Då kan vi låna sekatörer och spadar och få fint runt vår altan och få dricka vin efteråt. Jag har köpt klättervildvin som ska ge oss lite insynsskydd.

Nu kommer Li, Dosse och Alexander snart hit, vi ska till Sickla och köpa parasoll.
.

Skön vecka i Viken

Jag, Lovis, Li och Dosse tillbringade en vecka nere hos mamma och pappa (mormor och morfar) i Viken, Skåne. Alexander var också med några dagar men han verkar inte ha fastnat på ngn bild :) Börja längst ner och gå uppåt för att se bilderna i rätt ordning.

image45

                                            ----------------------------------------------------------

image44
Får man sova nu...?

image43
Lovis i mormors knä på tåget upp till Stockholm igen

image42
"Jag är inte bara mamma... jag är moster också"

image41
Drömsk attmosfär i köket

image40
Mamma och son

image39
Lovis och favoritkaninen

image38
Lovis sitter i vagnen och leker med tummen-kompisarna

image37
Belli Bong kröp in i gymmet och kom ut med en gris i frisyren

image36
Vilken glädje i allas ögon

image35
Två små som är helt utslagna i soffan

image34
"Hej hej gammelfarfar!"

image33


image32
87 års skillnad på äldst och yngst...

image31
Väldigt stolt (och stark) dubbelmorfar på väg till Farfar Torsten

image30
Mamma och dotter

image29
Lovis verkar väldigt fokuserad på något

image28
Lovis i morfars knä i köket

image27
Dosse i mormors knä

image25
Dosse sover i sin vagn

image26
Lovis i inte så smickrande mössa, sover i vagnen

image24
Wawa med 2 x bebbe i vagn

image23
Full action i babygymmet

image22
Dubbel-morfar på uteservering

image21
Lovis i "gammelfarbror"Bengts famn.

image20
Lovis har också fin solhatt.

image19
På tisdagen var det härligt väder. Här sitter vi på Mezo vid Mariatorget i Hbg och myser.
Dosse har ny fin hatt, som är lite stor... :)

image18
"Jag kan sitta själv" sa Lovis...

image17
Kusinerna Lovis och Dositej försöker dela bilstol på tåget.

image16
Sister på vägen ner.